Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Bemutatkozás

Mielőtt teljesen a körmünkre égne a gyertya:

Magad uram, ha szolgád nincsen!

Néhány napja indult útjára „Transzparens” címmel ez a honlap, mely az egyre digitalizálódó politikai színtéren, egyfajta hiánypótlásként fogható fel.

A 2018. március 15-i megemlékezések alkalmából a Budapesten tartott párt rendezvényeken elhangzottak alapján az látszik szükségesnek, hogy - egyes politikusok ellenében - felerősítsük a magyar nép, illetve egyes társadalmi csoportok hangját, véleményét.

Sokak szerint, bizonyos médiumok rendszeresen elferdítik a történéseket, az aktuális híreket, elkendőzve ezzel a valóságot.

Nem titkolt cél, hogy a 2018. április 8.-i országgyűlési képviselő választáson való részvételre ösztökélje tisztelt látogatóit a Transzparens.com.

A honlap terv szerint kívánja összegyűjteni a megmozdulásokon felvonulók, tiltakozók sajátos véleményét a kialakult helyzetről, politikusainkról, kormányzati vezetőinkről, valamint a politikai pártokról. Képekben láthatnak tudósítást a politikai jellegű megmozdulásokról, illetve más aktuális tömegmegmozdulási eseményekről. A transzparenseken látható jelmondatokról, ábrázolásokról, performanszokról, ezáltal az összejövetel hangulatáról egyfajta pillanatkép készül.

A Weboldal felülete ily módon kíván a "gondolkodó emberek" szócsöve lenni, abból a célból, hogy - a távolságot áthidalva - az Internet és a közösségi médiák hálózata segítségével eljuthassanak az információk, vélemények a jelenkor magyar társadalmában nyomokban fellelhetően nyitott személyek, és társadalmi csoportok részére. 

A Transzparens.com honlap az egyes kormánypárti, vagy ellenzéki politikai tüntetéseken, felvonulásokon résztvevők transzparenseinek üzeneteit gyűjti egybe a megmozdulásokon látható feliratokról, táblákról készült fotókkal. A magyar emberek, a magyar társadalom, vagy akár egy szűk kisebbség véleményét fejezi ki a fotó-gyűjtemény, mely folyamatosan bővül. Olykor szarkasztikus gúny, olykor pedig a valóságot nem pontosan mutató ábrázolások is fellelhetőek a plakátokon. Orbán Viktor és Soros György neve több ízben megjelenik a magasba emelt táblákon, mint ahogy egyes politikai pártok jelmondata is. Mivel a „megszokott” média csatornákon az efféle információ nem terjed, ezért érdekes lehet azt megtapasztalni, hogy vannak magyarok, akik nem rejtik véka alá véleményüket.

Az egyes epizódok áttekintéséhez értő figyelem és nyitottság és elfogadás szükségeltetik!

Amennyiben Ön is szívesen hozzájárulna egy-egy adott rendezvényen készített fényképeivel az elektronikus transzparens gyűjteményhez, akkor küldje el fotóit az adatok (készítő neve, helyszín, rendezvény, időpont) megjelölésével az info@transzparens.com E-mail címre. Vagy, ha az oldalon talál említésre méltó fotókat, azokat megoszthatja nyilvánosan -  a Transzparens.com webcím említésével.

Százman Gábor

Budapest, 2018.03.19.

! Csatlakozz(-on) csoportunkhoz a Facebookon !

https://www.facebook.com/Transzparens

 

! Konstruktív Ellenállás a választás tisztaságáért ! 

Most induló csoportba felvételt hirdetünk! Valami nem tiszta? Csak be kell lépni, és biztosan lesz aki eligazgat!

https://www.facebook.com/Konstruktív-Ellenállás-a-választás-tisztaságáért-251530372054947/?modal=admin_todo_tour

.